Woonhuis Boddenkamp


Deze woning is ontworpen voor een ruime kavel in de 6e fase van de nieuwbouwwijk Boddenkamp te Enschede. In nauw overleg met de opdrachtgevers is in het ontwerptraject gekozen voor een maximale uitwerking om te kijken of we samen een droom konden verwezenlijken. Een intensief ontwerptraject met mooie uitdagingen voor de realisatie.

De droom van de opdrachtgevers lijkt inderdaad verwezenlijkt te worden alleen wel in een andere vorm. Namelijk een bestaande woning op een kavel in het buitengebied. Jammer voor dit ontwerp maar toch in ieder geval weltevreden opdrachtgevers! En wie weet...

Het moderne ontwerp van de woning wordt gekenmerkt door horizontale elementen in stucwerk. Het kader van het stucwerk wordt ingevuld met grote vlakken uitgevoerd in glas, hout en beton. Meer gesloten in de zijgevels en open aan de voor en achtergevel. De horizontale elementen worden in de achtergevel onderbroken door een verticale schoorsteen uitgevoerd in metselwerk. De schoorsteen is voorzien van maarliefst vier plekken waar een gezellig vuurtje gestookt kan worden: in de woonkamer en op het terras op de begane grond, op het terras op de 1e verdieping en ter plaatse van de loggia op de 2e verdieping. Sfeervol!

Op de begane grond van de woning bevindt zich een riante woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer is er contact met de 1e verdieping dankzij een ruime vide. Via de open trap loop je op de 1e verdieping het licht tegemoet en zo het terras op. Op de 1e verdieping bevinden zich 2 ruime slaapkamers voor de kinderen en een werkkamer. De 2e verdieping is grotendeels ontworpen voor de ouders. Een zeer ruime slaapkamer met inloopkast en een directe toegang tot een luxe badkamer met een sauna.

Naar overzicht

18 februari 2017