Woonhuis Kuipers - Boddenkamp Enschede


Woonhuis Kuipers is de hoek van een rij van zeven woningen die aan de rand van het park in de wijk Boddenkamp staan. Waar het beeldkwaliteitsplan eigenlijk een uitvoering in baksteen voorschreef, is er voor deze woning wegens de bijzondere architectuur een uitzondering gemaakt. Samen met de opdrachtgevers is er gezocht naar een ontwerp waarmee de meerwaarde voor de wijk met de uitvoering in stucwerk duidelijk werd. Met de opvallende afgeschuinde negges rond de kozijnen, de overhoekse kozijnen en het grote zichtvenster op het park is er een bijzonder stukje architectuur ontstaan.


De woning is ontstaan in een bijzonder prettig ontwerptraject waarbij oplossingen zijn gevonden in nauw overleg met de opdrachtgevers. Dat is belangrijk bij 10voor2, tenslotte moet het ontwerp niet alleen een creatie van de architect zijn! Zo is er dan ook een bijzondere plattegrond ontstaan met veel onverwachte ontdekkingen. 

De begane grond bestaat uit een riante woonkeuken met aan de voorzijde een verhoogde lounge met zicht op het park. Met een plafondhoogte van 3.5 meter heeft de woonkeuken een bijzondere ruimtebeleving. De woonkamer op de verdieping staat via een grote vide in verbinding met de woonkeuken. Door de glazen balustrade is er ook vanuit de woonkamer altijd zicht op het park. De grote glazen puien aan de voor- en achterzijde van de woning zorgen voor zeer veel licht in zowel de woonkamer als in de keuken. Op de 2e verdieping een zeer efficiënte indeling met 3 slaapkamers, badkamer, berging en toilet.

Een bijzonder plan op een toplocatie!

Naar overzicht

23 februari 2017