Binnenkort start de bouw van Het Kraakpand te Goor!

  • 6 maart 2020

Binnenkort gaan we starten met deze prachtige woning te Goor. De vergunning is inmiddels binnen en de aannemer zit vol op in de bouwvoorbereiding. We kunnen haast niet wachten om deze woning te zien groeien. Net als alle projecten gaan we ook deze woning uitgebreid in beeld brengen op de site en social media!

De woning komt op een oud boerenerf te staan waarbij de bebouwing een ensemble creëert die terug voert op een oud boeren bedrijf. Het Kraakpand wordt uitgevoerd als een moderne uitvoering van een oude boerderij, waarbij de kap als een schil om de woning zit en doorloopt in de zijgevels. De kopgevels worden gematerialiseerd in antraciet hout en kozijnen. Waar het volume aan de voorzijde is opengewerkt komt het hout ook tevoorschijn in de zijgevels. De karakteristieke vorm van het dak wordt door stalen spanten ondersteund ter plaatse van de insnede zodat het visueel lijkt of het dak toch doorloopt. De dakbedekking bestaat deels uit dakpannen en deels uit riet, waarmee een levendig en dynamisch beeld ontstaat.

Ter plaatse van de dakpannen worden zonnepanelen toegepast die naadloos overgaan in de dakpannen. Visueel is er bijna geen onderscheidt tussen de panelen en de dakpannen. Dit zonnedak wordt gecombineerd met een bodemwarmtepomp en hoge isolatiewaarden. Daarmee wordt een epc van 0 gehaald waarmee we mogen spreken van een passiefhuis! Een ambitieus plan voor opdrachtgever en architect.

Terug naar overzicht