Omgevingsvergunning binnen voor The Hoff Roombeek

  • 18 februari 2019

Goed nieuws voor het project The Hoff aan de Lonnkerspoorlaan te Enschede: de omgevingsvergunning is binnen! Dit traject had wat voeten in de aarde maar zo gaat dat soms. We zijn in dit traject ook al mooi op gang met de aanbesteding dus vanaf nu kan het snel gaan. Hopelijk gaat de schop halverwege dit jaar de grond in!

Op één van de laatste kavels van dit nieuwe stukje Enschede creëren we een woning die zich voordoet als een oud industriepand. De woning refereert aan de oude textielstad met krachtige, industriële kenmerken in de architectuur. Twee oude metselwerk schijven vormen de basis van het plan, met daartussen open kopgevels met 'steellook' kozijnen. De grotere overspanningen worden opgevangen door zware, metalen balken die in het zicht blijven en daardoor de industriële sfeer benadrukken. Het plaatje wordt compleet gemaakt met ruwe cortenstaal elementen.

In de zijgevel van het plan zit een oude industrie deur waar in vroegere tijden de goederen door naar binnen werden gebracht. De schuifdeur werkt nog steeds en bij het openen krijgen we een letterlijk een kijkje in de riante woonkeuken van het plan. Deze woonkeuken staat door middel van een prachtige vide in direct contact met de woonkamer die zich op de eerste verdieping bevindt. De hogere verdiepingen zijn voor het slapen, waarbij op de bovenste verdieping een luxueuze hoofdslaapkamer met inloopkast, eigen badkamer met sauna en een dakterras komt.

Terug naar overzicht