Boddenkamp HD - Enschede


Een bijzonder mooi en waardevol traject voor dit plan op Boddenkamp Enschede. De planvorming voor het plan Boddenkamp HD is vanaf het begin erg goed verlopen door een zeer prettige samenwerking met de opdrachtgevers Dennis en Hannah. Vanuit de architect gezien een voorbeeldtraject voor begeleiding in het bouwproces en het komen tot gefundeerde keuzes in de samenwerking.

De woning is van binnen naar buiten opgewerkt, waarbij de plattegronden in een vroeg stadium al in de goede richting zaten. In de architectonische vormgeving van de buitenkant van de woning zijn de nodige modellen en ideeën de revue gepasseerd. Zo werken we graag bij 10voor2. Het zorgt namelijk voor een proces van afwegen en keuzes maken wat bijdraagt aan een uiteindelijk breed gedragen plan en tevreden opdrachtgevers. Af en toe een stapje terug in de planvorming maar uiteindelijk altijd vooruit!

De vormgeving van Boddenkamp HD heeft veel industriële kenmerken. De hoofdbouw wordt uitgevoerd in antraciete felsbanen van zink met verdekte kozijnen. De kozijnen in de hoofdbouw ogen daardoor als glazen gaten in dit 3-laagse blok. De hoofdbouw wordt omgeven door 2 blokken van traditioneel metselwerk, met daarin 'steellook' kozijnen. De industriële luifel bij de entree maakt het plaatje compleet!

1 november 2022

Terug naar overzicht