Boerenschuurwoning LuDi - Brunink Buitenveld


Op het Brunink Buitenveld te Enschede heeft 10voor2 Architecten deze prachtige schuurwoning gerealiseerd. Met een wederom prettige samenwerking met de opdrachtgevers en aannemer hebben we gezamenlijk de droomwoning van Luuk en Dineke ontworpen en gebouwd. Na een voorspoedig traject bij de gemeente en de verleende vergunning, is de bouw met de nodige hobbels afgerond.

Eind september 2019 is de woning opgeleverd door aannemer Rob Spikker Bouw- en Timmerwerken. Trots weer op het traject en resultaat!

De moderne uitwerking van de boerenschuurwoning heeft tevens nog de traditionele kenmerken van dit woningtype; grote dakoverstekken en traditioneel handvorm metselwerk. De traditionele vakwerken in oude boerderijtypen zijn in dit plan getransformeerd tot moderne strakke portalen van zinklook. De woning is opgezet in een combinatie van open transparante kopgevels met meer gesloten langsgevels. Die langsgevels zijn aan beide zijden weer opengewerkt in een riante pui met een achterliggende vide, en een 3e portaalconstructie die de entree accentueert.

Mooi om te zien ook hoe de oorspronkelijke impressies de basis vormen voor de uitwerking van een ontwerp. Vanuit de impressies worden de details en technische aansluitingen gemaakt, om het uiteindelijke beeld zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de ontwerp principes. Op de impressies hieronder is te zien dat het bij dit plan weer goed gelukt is om dicht bij het ontwerp te blijven!

8 september 2022

Terug naar overzicht