De Melkhal Enschede B1


Voor opdrachtgevers Srikrishna en Ambica hebben we een strakke, moderne woning op De Melkhal Enschede gerealiseerd. Deze 3-laagse woning kenmerkt zich door de moderne architectuur waarin een compositie van verschillende materialen en vormen zorgdragen voor een levendig beeld. Twee gemetselde schijven zijn dominant aanwezig in de gevels van het gebouw. Tussen de schijven ontstaat het lijnenspel van stucwerk, metselwerk, glas en hout.

Vanaf de Delftse Stoep kom je op straatniveau binnen in de woning. De begane grond heeft aan de voorzijde van de woning een extra hoge verdiepingshoogte van 4 meter. Aan deze voorzijde bevindt zich de woonkamer van de familie. Vanuit de woonkamer richting de achterzijde van de woning is er een hoogteverschil van 80 cm. De verhoogde woonkeuken bevindt zich daarmee aan de achterkant van de woning op het niveau van de tuin.

Op de 1e verdieping van de woning hebben we met een programma van 2 slaapkamers, een lounge, een ruime berging en een badkamer. Tevens bevindt er zich een dakterras aan de tuinzijde van de woning. Op de 2e verdieping zien we een kantoor en de masterbedroom met eigen badkamer en inloopkast. Deze luxe verdieping wordt gecomplementeerd door een dakterras aan de voorzijde van de woning.

In de achtergevel hebben we het principe van industriële puien tussen de ruwe elementen doorgezet. Door dit principe te spiegelen t.o.v. de voorgevel krijgen we een verrassende en levendige achtergevel. Met de hoge dakopstanden van de woning is de woning tevens geschikt voor een toekomstig dakterras.

Op het gebied van energie is de woning uiteraard ook weer van topkwaliteit! In Enschede wordt gebouwd met een gasloze woning die een minimale energie prestatie coëfficiënt heeft van 0,2. Zeer energie zuinig dus! Door volop gebruik te maken van zonne-energie, warmte terugwinning en stadsverwarming is deze woning daarmee zeer toekomstbestendig. Weer een plan waar we trots op zijn!

1 januari 2022

Terug naar overzicht