De Melkhal Enschede B4


Voor opdrachtgevers Mike en Romy hebben we een industriële, moderne woning op De Melkhal Enschede gerealiseerd. Deze 3-laagse woning kenmerkt zich door een combinatie van grote industriële puien tussen ruwe bakstenen elementen. Voor de woning is een grove steen gekozen die het industriële karakter van de woning nog meer benadrukt.

Vanaf de Delftse Stoep kom je verhoogd binnen in de woning. De begane grond heeft daarnaast een extra grote verdiepingshoogte zodat de beleving van de woonkeuken en woonkamer extra bijzonder wordt. Op de 1e en 2e verdieping van de woning hebben we met een programma van 4 grote slaapkamers, 2 badkamers en een grote bering een mooie indeling voor een hedendaagse woning.

In de achtergevel hebben we het principe van industriële puien tussen de ruwe elementen doorgezet. Door dit principe te spiegelen t.o.v. de voorgevel krijgen we een verrassende en levendige achtergevel. Met de hoge dakopstanden van de woning is de woning tevens geschikt voor een toekomstig dakterras.

Op het gebied van energie is de woning ook van topkwaliteit! Met een energie prestatie coëfficiënt van 0,2 is de woning zeer energie zuinig! Door volop gebruik te maken van zonne-energie, warmte terugwinning en stadsverwarming is deze woning daarmee zeer toekomstbestendig. Weer een plan waar we trots op zijn!

1 maart 2022

Terug naar overzicht