Het Kraakpand - Goor


Aan de Deldenerstraat te Goor zijn we bezig met het ontwerp voor een vrijstaande, moderne schuurwoning: Het Kraakpand. De woning komt op een oud boerenerf te staan waarbij de bebouwing een ensemble creëert die terug voert op een oud boeren bedrijf. Het Kraakpand wordt uitgevoerd als een moderne uitvoering van een oude boerderij, waarbij de kap als een schil om de woning zit en doorloopt in de zijgevels. De kopgevels worden gematerialiseerd in antraciet hout en kozijnen.

Waar het volume aan de voorzijde is opengewerkt komt het hout ook tevoorschijn in de zijgevels. De karakteristieke vorm van het dak wordt door stalen spanten ondersteund ter plaatse van de insnede zodat het visueel lijkt of het dak toch doorloopt. De dakbedekking bestaat deels uit dakpannen en deels uit riet, waarmee een levendig en dynamisch beeld ontstaat.

Ter plaatse van de dakpannen worden zonnepanelen toegepast die naadloos overgaan in de dakpannen. Visueel is er bijna geen onderscheidt tussen de panelen en de dakpannen. Dit zonnedak wordt gecombineerd met een bodemwarmtepomp en hoge isolatiewaarden. Daarmee wordt een epc van 0 gehaald waarmee we mogen spreken van een passiefhuis! Een ambitieus plan voor opdrachtgever en architect.

1 december 2022

Terug naar overzicht