Mosmansion - Fokkerweg Lonneker


De Mosmansion is een uiteindelijk niet gerealiseerd ontwerp voor een vrijstaande kavel. Helaas ging de aankoop van de bestemde kavel op het laatst niet door waardoor het ontwerp voorlopig in de kast terecht is gekomen. Een modern ontwerp met een diverse en strakke materialisering. In nauw overleg met de opdrachtgever is er een zeer karakteristiek woonhuis ontstaan met veel licht en onverwachte ruimtes.

Het contrast tussen de gevels in open en gesloten, weerspiegeld de achterliggende functies in de woning. Aan de Noordoost zijde een meer gesloten gevel, met achterliggende functies die minder direct daglicht nodig hebben. De geslotenheid van deze zijde van de woning zorgt er ook voor dat de inkijk in de woning vanuit het openbare gebied minimaal is. Aan de Zuidwest zijde een opengewerkte gevel met een overvloed aan licht in de woonkeuken en woonkamer. Met de open gevel is het zicht vanuit de woning op de riante kavel en de achterliggende natuur bijzonder mooi.

Voorlopig in de kast dus maar nog lang niet vergeten want zowel de opdrachtgever als 10voor2 hopen dat het in de toekomst toch nog tot realisatie komt!

20 februari 2017

Terug naar overzicht