R&R IN 't Zeggelt


Op de nieuwbouwlocatie IN 't Zeggelt Enschede hebben we weer een bijzondere rijwoning gerealiseerd. Een unieke locatie waarin het stadse leven volledig ervaren wordt, maar waar ook rust aanwezig is door de aanwezigheid van veel groen en bomen. De wijk ligt tussen de Nieuwe Schoolweg, de Molenstraat en de Cultuurmijl en wordt opgezet als een hoogwaardige, duurzame en architectonische wijk.

Samen met de opdrachtgevers Ron en Robert hebben we deze een prachtige rijwoning gerealiseerd. Een relatief klein volume in 4 woonlagen waarin alle woonwensen gecoverd zijn. De verschillende lagen zijn verbonden door een spiltrap die vanaf de straat gezien, door een grote pui volledig in het zicht te bewonderen is.

De riante woonkeuken is door een grote vide verbonden met een ruime woonkamer op de verdieping. Op de 2e verdieping hebben we de masterbedroom met badkamer en inloopkast. Op de bovenste woonlaag komen we wederom met de spiltrap boven en hebben we de toegang tot het deels overdekte dakterras.

De woning kenmerkt zich door een industriële opzet in de architectuur met toch strakke, moderne lijnen. Het industriële karakter komt goed tot uiting in de stalen profielen in de gevels. De strakke, moderne lijnen ontstaan door de kozijnopeningen en de kozijnprofielen die allemaal precies in lijn liggen. Stads wonen op zijn best!

15 juni 2022

Terug naar overzicht