Woonhuis PRo - Boddenkamp Enschede


Samen met de opdrachtgevers Roderick en Priscilla heeft 10voor2 dit bijzondere plan voor een vrijstaande woning op Boddenkamp Enschede gerealiseerd. Deze prachtige, moderne woning is uitgevoerd in deels traditioneel metselwerk en deels met een strakke beton afwerking. Ter plaatse van de entree van de woning kom je overdekt binnen waarbij de buitenwanden zijn uitgevoerd in Venetiaans stucwerk. Krachtige vormen met grote gebaren.

De begane grond bestaat uit een ruime woonkeuken met aangrenzend een prachtige woonkamer die door een riante vide een directe verbinding heeft met de eerste verdieping. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een verhoogde vloer waar een klein kantoor gemaakt kan worden. Door de taatsdeuren ter plaatse van de entree en de toegang tot de woonkamer kom je met veel cachet de woning binnen.

Op de verdiepingen is ruimte voor 4 slaapkamers, waarbij de master-bedroom een aangrenzende inloopkast heeft. Vanaf de overloop is de beleving van de vide en daarmee woonkamer fantastisch. Ruimte, licht en lucht is een beleving die door de hele woning ervaren wordt. Het plaatje wordt afgemaakt door een luxueuze badkamer!

Met de verschillende terug liggende volume's op de verdiepingen ontstaat tevens de mogelijkheid voor het creëren van verschillende dakterrassen. Door veel oog voor detail in de materialisering tussen de verschillende volume's ontstaat een duidelijk en helder beeld van het plan.

Zoals alle projecten bij 10voor2 is er weer nauw overleg tussen de architect en opdrachtgevers zodat er een plan is ontstaan dat precies aansluit van de wensen van de opdrachtgever. Met het zeer nette en vakkundige werk van aannemer Meijer Oude Lashof is ook de realisatie precies geworden wat we wilden. De gemaakte impressies in de ontwerpfase gaan bijna naadloos over in het uiteindelijke resultaat. Alweer een plan om trots op te zijn!

1 maart 2023

Terug naar overzicht