Woonhuis PRo - Boddenkamp Enschede


Samen met de opdrachtgevers Roderick en Priscilla is 10voor2 bezig met een bijzonder plan voor een vrijstaande woning op Boddenkamp Enschede. Deze prachtige, moderne woning wordt uitgevoerd in deels traditioneel metselwerk en deels met een strakke beton afwerking. Ter plaatse van de entree van de woning kom je overdekt binnen waarbij de buitenwanden zijn uitgevoerd in Venetiaans stucwerk. Krachtige vormen met grote gebaren.

De begane grond bestaat uit een ruime woonkeuken met aangrenzend een prachtige woonkamer die door een riante vide een directe verbinding heeft met de eerste verdieping. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een verhoogde vloer waar een klein kantoor gemaakt kan worden. Door de taatsdeuren ter plaatse van de entree en de toegang tot de woonkamer kom je met veel cachet de woning binnen.

Met de verschillende terug liggende volume's op de verdiepingen ontstaat de mogelijkheid voor het creëren van verschillende dakterrassen. Door veel oog voor detail in de materialisering tussen de verschillende volume's ontstaat een duidelijk en helder beeld van het plan. Alweer een plan om trots op te zijn!

Zoals alle projecten bij 10voor2 is er weer nauw overleg tussen de architect en opdrachtgevers zodat er een plan is ontstaan dat precies aansluit van de wensen van de opdrachtgever. De vergunning is binnen en rond de bouwvak gaat de bouw van start!

23 februari 2017

Terug naar overzicht